Grafika, Arculat, Weboldal - Webáruház, online marketing

Blog

Steve Jobs 20 inspiráló idézete

Steve Jobs 20 inspiráló idézete

steve jobs 20 inspiralo idezete

Steve Jobs 2011. Október 5-én rákbetegségben elhunyt. Nem Ő volt az első sikeres üzletember, de ő lett a legjobb! Steve Jobs inspiráló személyiség volt. Korunk legnagyobb feltalálója, üzletembere, zseniális ötleteivel kápráztatta el folyamatosan a világot. Hihetetlen tehetsége volt ahhoz, hogy megérezze az emberek technikai igényeit,  szinte a jövőbe látva, eléjük ment a fogyasztói  trendeknek és így lett a számítástechnika innovációjának halhatatlan óriása.

Nézzük akkor sorba Steve Jobs valahol elhangzott inspiráló üzeneteit

1.“ Az én szememben a Beatles a tökéletes üzleti modell. Négy tehetséges srác, akik féken tartották egymás negatív energiáját. Kiegyensúlyozták egymást és a végeredmény több volt, mint a részek összege. Így működik az üzleti élet is: a gazdasági sikereket nem egy ember éri el, hanem a csapat.” 60 Minutes, 2008”

2. “Milyen lenne a világ az Apple nélkül? Gondoljunk csak bele. A jövő héten nem jelenne meg a Time. Másnap reggel az amerikai újságok 70%-a nem jelenne meg. A srácok 60%-ának, a tanárok 64%-ának nem lenne számítgépe. A weboldalak fele amelyeket Mac-en készítettek eltűnne. Olyan értékről beszélünk tehát, amelyet érdemes megóvni. Értik”? Time 1997. augusztus 18.

3. Az első iPod szlogenje

“Ezer dal a zsebben”. Apple-hirdetés 2001.

4. “Számomra a számítógép…minden idők legtökéletesebb eszköze. Olyan mint az elme kerékpárja”. 1990.“

5. “Figyeljük meg a Mercedes terveit, milyen arányosan építik fel határozott részletekből a lágy vonalakat. Évek óta finomítják a kontúrokat, de a részletek élesebbek. Erre törekszünk mi is a Macintoshnál”. Odyssey: pepsi to Apple ( Út a Pepsitől a Apple-höz ) 1987

Így találkozott feleségével, Lauren-nel:

6. „A kocsiban ültem egy parkolóban, a kulcs már az indítóban volt, amikor az jutott az eszembe: ha ez volna az utolsó estéd itt a Földön, üzleti megbeszélésre mennél, vagy inkább ezzel a nővel randiznál? Úgyhogy keresztülfutottam a parkolón és megkérdeztem a nőt, hogy velem vacsorázna-e. Igent mondott, besétáltunk a belvárosba és azóta együtt vagyunk.” New York Times Magazine, 1997, január 12.

7.“ Szerintem a művészet az, hogy az ember meglássa maga körül a lényeget. Hogy megértsen valamit, ami még soha senkinek nem sikerült és ezt közölje a többiekkel, akiknek nem adatott meg ez az éleslátás.” 1995. április 20.

8.“ Nem kell jegyzetelni, ha valami fontos úgyis megjegyzed. “ 2009.

9. “ A dizájn furcsa szó. Sokan azt hiszik, azt jeleni, hogyan néz ki valami.De ha mélyebbre ásunk, a dizájn azt jelenti, hogyan működik az a valami. Amikor a Mac dizájnját készítettük, nem azt terveztük, milyen lesz a külseje, bár természetesen azt is. Alapvetően a szerkezet működéséről volt szó. A jó dizájnhoz nagyon alaposan kell ismerni a terméket. Fel kell fogni mi a lényege és ehhez szenvedélyes odaadásra van szükség. Rágni kell és nem gyorsan lenyelni. A legtöbben nem veszik ehhez a fáradságot. Wired, 1996, február

10. “Minden kütyümet odaadnám, ha egy délután Szókratésszel tölthetnék.” Newsweek, 2001. október 22.

11“ Az Apple termékeivel kapcsolatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy egységesíti a technika és a humán tudományok vívmányait, például a kiadványszerkeztés terén. A tipográfia művészete a technikai tudás révén elektronikusan is alkalmazhatóvá válik. A felhasználok úgy élhetnek vele, hogy nem kell megtanulniuk misztikus számítástechnikai utasításokat. E két dolog párosítása a legnagyobb vívmányunk.“ 1995. április 20.

12. “Az iPhone-nal öt év előnyre tettünk szert mindenkivel szemben. Ha most nem csinálnánk semmit, akkor is el volnánk öt évig.” Newsweek 2007.január 9.

13. “ Holnap fedezzünk fel valamit és ne azon keseregjünk mi történt tegnap.” 2007. május 30.

14. “ És még valami… “

Steve Jobsnak ez egy olyan mondata volt amit az előadásai végén alkalmanként föltett és hozzáfűzött még valami csattanót a végére. Ez azért volt fantasztikus és egyben drámai, mert nem minden előadása végén hangzott el. Viszont ha olyan szerencsés voltál, hogy ott ültél és felcsendült ez a rövid 3 szavas mondat … hatalmas volt az ováció.

15. „Az nem izgat, hogy én legyek a leggazdagabb halott a temetőben… De ha este úgy fekszem le az ágyba, hogy aznap valami nagyszerű dolgot csináltam… az már igen.”  Wall Street Journal, 1993. május 25.

16. “ Az időtök véges, ne pocsékoljátok arra, hogy mások életét élitek. Ne bénítson meg titeket a dogma, hogy mások elvei szerint kell élnetek. Ne hagyjátok, hogy mások véleménye elnémítsa a hangotokat. És ami a legfontosabb: bátran kövessétek a szíveteket és a megérzéseiteket. Mert azok már tudják, kik is akartok lenni valójában. Minden egyéb másodlagos. Stanford Egyetem Diplomaosztó beszéd 2005. június 12.

17. “Nem hisszük, hogy a tévék és számítógépek egy irányban tartanak. Szerintünk azért tévéznek az emberek, hogy kikapcsolják az agyukat, a számítógéphez viszont azért ülnek, hogy bekapcsolják az agyukat. “ Macworld, 2004. február 2.

18. “Nekem nem az a dolgom, hogy kedves legyek az emberekkel, hanem az, hogy jobbá tegyem őket.” Az alakmazottakról CNNMoney/Fortune 2008. február

19. “Nem mi voltunk az elsők ezen a pályán, de mi lettünk a legjobbak.” Az iphone OS 4.0 bemutatóján.”  2010. április 8.

20. „Tudom, hogy a megfontolva haladásnak is megvan az előnye, de a magam részéről az ősrobbanást kedvelem” 2003

És még valami … Steve Jobs halhatatlan, az évszázad, sőt az évezred legtehetségesebb üzleti fenoménja.

 • 1955-ben a Steve Paul Jobs nevet kapja, mikor örökbe fogadják, mert vér szerinti szülei lemondanak róla
 • 1971-ben megalapítja az Applet Stephen Woznikkal, iskolatársával és egyben barátjával.
 • 1976. Első megrendelésük 50 számítógép alap.
 • 1979. Az Apple bevételei elérik a 47 millió dollárt.
 • 1985. Steve Jobs otthagyja az Applet.
 • Még ebben az évben Ronald Regen elnök a nemzeti Műszaki Fejlesztési Érdemérmet adományozza Jobsnak és Wozniknak.
 • 1997. Visszatérnek mindketten az Apple-hoz, hogy megpróbálják újraéleszteni.
 • Steve Jobs az Apple-nál és a Pixarnal is vezérigazgatóként dolgozik.
 • 2001. Megjelenik az iPad. “ Ezer dal a zsebben
 • 2006.  a Disney 7,4 millió dollárért megvásárolja a Pixart. Steve Jobsnak 7%-os (3,5 millió dollár) részesedése van a részvényekből. Így ő a legnagyobb részvénytulajdonos, bekerül az igazgatótanácsba is.

A Pixar ezután ontja a sikerfilmeket. Toy story, Némó nyomában, Hihetetlen család, Fel,

 • Steve Jobs ugyan nem rendez filmeket, de a stratégiai döntésekben rendszeresen részt vesz.
  2010. Az Apple bemutatja az iPadet.
  Ebben az évben a Finacial Times az év személyiségének választja.

Ebből a kis összefoglalóból is látszik, minden amibe belefogott és nevét adta, arannyá változott. Méltán van ekkora őrület az iPhon körül Amerikában, de kis hazánkban is. Hiszen aki ezt a Steve Jobs által fémjelzett készüléket kezébe veszi, ebből a médiaórás eszményéből is hazavisz egy kis darabot, ami pedig felbecsülhetetlen érték!

A világon a kultikus láz érthető, a  telefon körül, hiszen a készülék megvásárlásával mindenki hazavisz egy kicsi darabot Steve Jobs pozitív energiáiból és mivel munkáiba szívét-lelkét is beleadta, így hazavisz egy darabot Steve Jobs szívéből és lelkéből is.

 

Felhasznált irodalom: az idézetek és a dátumok  a George Beahm – iSteve című könyvéből valók.

Scroll to Top