Grafika, Arculat, Weboldal - Webáruház, online marketing

Arculat tervezés

Arculat - Logó - Branding - Arculati kézikönyv
Vállalkozásod legfontosabb vizuális eleme

Arculat tervezés, arculati kézikönyv készítés

Amit rólad lát a külvilág, az az arculatod és épp ezért kell a lehető legjobban megtervezni és elkészíteni. Rengeteg munka van vele, de megéri a befektetett energia, hiszen hosszú éveken át, jobb esetben a vállalkozás teljes életciklusát uralja. Az arculatod a vizuális identitásod, ami számodra lehet, hogy csak egy logót jelent, ami klasszikus esetben az arculat alapja is egyben. Az aculat tervezés egy komoly feladat és számos olyan részfeladatból épül fel, amire most talán nem is gondolnál, de remélem, hogy lesz lehetőségem kifejteni.

arculat tervezes szilgaltatas 21 004
a legnagyobb egység

Arculat tervezés

Van aki belátja a fontosságát, van aki nem és van akit nem érdekel, hiszen megy az üzlet magától. Szerencsére ahogy változik a világ, egyre inkább lesz  fontos az is, hogy egy vállalkozásnak legyen identitása. Az arculat legfontosabb feladata, hogy keretbe foglalja a vizuális elemeket és  olyan helyzetekben is képviselje a vállalkozást, ahol személyesen nincs lehetőségünk elmondani azt, hogy mennyire jók vagyunk. A jól megtervezett arculat erre is képes! Az arculat nem csak egy logó! Számos egyéb alkotóeleme van, szín, forma, stílus, elrendezés stb. és ezek harmonikus egysége határozza meg magát a márkát vagy vállalkozást. 

arculat tervezes pixelworks 1006
az arculat központi eleme

Logó tervezés

Munkám során számos igénnyel volt szerencsém találkozni, a legegyszerűbbel ” legyen valamilyen” és a megoldhatatlannal „az egész életem legyen benne” típusú kérésekkel. Mindenki a tökéletes logót keresi, de az sajnos nem létezik, hiszen mindenkinek más a tökéletes. A grafikai tervezésben is vannak írott és íratlan szabályok, trendek és a grafikus kreativitsa, melyek eredménye lehet, hogy egy jó logót készítsünk, ami jellemzi a vállakozásod, örömmel nézel rá és a teljes arculatot rá tudjuk építeni.

arculat logo tervezes pixelworks 1006
az arculat szabályozása

Arculati kézikönyv

Az arculati kézikönyv egy szabályrendszer, ami részletesen ismerteti és korlátok közé szorítja az arculati elemek megjelenését és használatát. Lényegében az arculat használati útmutatója. Létezik belőle kis és nagy arculati kézikönyv, de én nem feltétlenül így csoportosítanám. Sokkal egyszerűbben, tehát csak az kerül a kézikönyvbe, amire valóban szükséged van és szükséged lehet a jövőben. Ennek a részletessége határozza meg a leírás munkadíját is.

arculat arculati kezikonyv tervezes pixelworks 1006
ma már nagyon fontos arculati elem

Social média

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a már meglévő arculat a közösségi oldalak posztjiaban is megjelenjen. Legyen az maga a kreatív, de a szöveges tartalom is legalább olyan fontos. Sokan nem fordítanak rá figyelmet, pedig egyre erősebb média és egyre erősebb marketing eszköz is egyben. Egy 10 éve készült arculat még nem számolt a közösségi oldalakkal, pedig nagyon legfontosabb felületek. Az arculat tervezésben kiemelt figyelmet fordítok a közösségi oldalak felületeire is.

arculat social tervezes pixelworks 1007

Árajánlat vagy kérdés

Scroll to Top